
Ingredienten (2 personen)
- 25 gram hazelnoten
- 1 courgette
- 4 el olijfolie
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 15 gram basilicumbladeren
- 40 gram parmezaanse kaas
- Hazelnootolie
Bereiden
- Verwarm de oven op 150 graden. Strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 12-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hak ze daarna grof.
- Snijd de uiteindes van de courgettes en snijd de courgettes in schuine 1/2 cm dikke plakken.
- Smeer ze in met olijfolie en grill de plakken ongeveer 2 minuten aan elke kant.
- Doe de plakken in een schaal en giet er balsamico over.
- Als de courgettes zijn afgekoeld, voeg de olijfolie, basilicum en de noten toe. Alles luchtig mengen en breng op smaak met zout en peper.
- Dien op op een plat bord en verdeel de parmezaanse kaas erover en besprenkel met de notenolie
Geroosterde broccoli met chilipeper & knoflook
Ingredienten
- 500 gram broccoli
- Olijfolie
- 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 2 rode chilipepers klein gesneden
- Geschaafde amandelen
- Citroen
Bereiden
- Verdeel de broccoli in roosjes en laat een stukje steel zitten aan elk roosje
- Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de broccoli 3 minuten.
- Giet de broccoli als hij goed koud is in een vergiet en laat hem uitlekken. De broccoli moet goed droog zijn
- Schep de broccoli in een kom met 3 eetlepels olijfolie, royaal zout en peper.
- Laat een grillpan goed heet worden en rooster de broccoli in porties. Doe de gegrilde broccoli in een schaal
- Bak de knoflook en chilipeper met olie in een pan goudbruin (let op, niet laten verbranden, dit gebeurt snel)
- Giet de olie met knoflook en peper over de broccoli. Schep alles door elkaar.
- Garneer met citroen en geroosterde amandelen en serveer het gerecht lauw warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten