dinsdag 1 oktober 2013

Salades van Ottolenghi

Courgettesalade met hazelnoten

Ingredienten (2 personen)

  • 25 gram hazelnoten
  • 1 courgette
  • 4 el olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 15 gram basilicumbladeren
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • Hazelnootolie
Bereiden
  1. Verwarm de oven op 150 graden. Strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 12-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hak ze daarna grof.
  2. Snijd de uiteindes van de courgettes en snijd de courgettes in schuine 1/2 cm dikke plakken.
  3. Smeer ze in met olijfolie en grill de plakken ongeveer 2 minuten aan elke kant.
  4. Doe de plakken in een schaal en giet er balsamico over.
  5. Als de courgettes zijn afgekoeld, voeg de olijfolie, basilicum en de noten toe. Alles luchtig mengen en breng op smaak met zout en peper.
  6. Dien op op een plat bord en verdeel de parmezaanse kaas erover en besprenkel met de notenolie


Geroosterde broccoli met chilipeper & knoflook

Ingredienten
  • 500 gram broccoli
  • Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 2 rode chilipepers klein gesneden
  • Geschaafde amandelen
  • Citroen
Bereiden
  1. Verdeel de broccoli in roosjes en laat een stukje steel zitten aan elk roosje
  2. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de broccoli 3 minuten. 
  3. Giet de broccoli als hij goed koud is in een vergiet en laat hem uitlekken. De broccoli moet goed droog zijn
  4. Schep de broccoli in een kom met 3 eetlepels olijfolie, royaal zout en peper. 
  5. Laat een grillpan goed heet worden en rooster de broccoli in porties. Doe de gegrilde broccoli in een schaal
  6. Bak de knoflook en chilipeper met olie in een pan goudbruin (let op, niet laten verbranden, dit gebeurt snel)
  7. Giet de olie met knoflook en peper over de broccoli. Schep alles door elkaar.
  8. Garneer met citroen en geroosterde amandelen en serveer het gerecht lauw warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten