Ingrediƫnten (2 personen)
- 2 Aubergines in plakken
- 1 Rode ui
- 3 Tenen knoflook, fijngehakt
- 1 Eetlepel geraspte gemberwortel
- 1 Chilipeper
- 2 Theelepels paprikapoeder
- 1 Theelepel komijnzaad
- 1 Blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 Blik kikkererwten (400 g)
- 1 Eetlepel appelstroop
- 1 Eetlepel bladpeterselie
- 1 Eetlepel munt
- Halve granaatappel (alleen de pitten)
- Stukje feta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en maak een grilpan warm
- Smeer de aubergineplakken aan beide zijden dun in met olijfolie en gril ze aan beide kanten.
- Zet een grote koekenpan op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en doe hierin de ui, knoflook, gember, chilipeper en komijn.
- Voeg de tomaten, kikkererwten, appelstroop en het paprikapoeder toe. Verwarm alles al roerend en breng op smaak met peper en zout.
- Leg in een middelgrote ovenschaal een deel van de aubergineplakken, giet hier de helft van het tomaten-kikkererwten mengsel op. Leg hier weer een laag aubergines op en giet de rest van het mengsel erover.
- Bak de schotel 15 minuten in de hete oven
- Garneer de schotel met wat verkruimelde feta, granaatappelpitten, munt en peterselie.
Dit is een heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen. Ook lekker om er wat turks brood bij te serveren of met een komkommer salade met suiker-azijn dressing.
OMG dit is zoo lekker
BeantwoordenVerwijderen