dinsdag 8 oktober 2013

Kruidige aubergine schotel

Aubergine schotel met kikkererwten

Ingrediƫnten (2 personen)
  • 2 Aubergines in plakken
  • 1 Rode ui
  • 3 Tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 Eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 Chilipeper
  • 2 Theelepels paprikapoeder
  • 1 Theelepel komijnzaad
  • 1 Blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 Blik kikkererwten (400 g)
  • 1 Eetlepel appelstroop
  • 1 Eetlepel bladpeterselie
  • 1 Eetlepel munt
  • Halve granaatappel (alleen de pitten)
  • Stukje feta
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en maak een grilpan warm
  2. Smeer de aubergineplakken aan beide zijden dun in met olijfolie en gril ze aan beide kanten. 
  3. Zet een grote koekenpan op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en doe hierin de ui, knoflook, gember, chilipeper en komijn.
  4. Voeg de tomaten, kikkererwten, appelstroop en het paprikapoeder toe. Verwarm alles al roerend en breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg in een middelgrote ovenschaal een deel van de aubergineplakken, giet hier de helft van het tomaten-kikkererwten mengsel op. Leg hier weer een laag aubergines op en giet de rest van het mengsel erover.
  6. Bak de schotel 15 minuten in de hete oven
  7. Garneer de schotel met wat verkruimelde feta, granaatappelpitten, munt en peterselie.
Dit is een heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen. Ook lekker om er wat turks brood bij te serveren of met een komkommer salade met suiker-azijn dressing.


1 opmerking: