Ingrediƫnten (3-4 personen)
- Boter
- 1 grote prei, gesneden in ringetjes
- 2 stengels selderij, in blokjes
- 2 middelgrote wortel, in blokjes
- 1 bosje verse dille
- Sap & rasp van 1 citroen
- 1,2 liter groentebouillon
- 100 gram langkorrelrijst
- 300 gram jonge tuinbonen
- 2 eieren geklopt
- Hand verse basilicum & peterselie, fijngesneden
- Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin rustig de prei, selderij en wortel tot de groente vrij zacht is
- Doe er de dille en citroenrasp bij. Giet er na een minuut de bouillon op en breng aan de kook
- Voeg de rijst en tuinbonen toe en laat zo'n 15 minuten sudderen (tot de rijst gaar is)
- Klop de eieren met het citroensap. Schep een lepel bouillon bij de eieren en roer door
- Neem de soep van het vuur en giet het ei-bouillonmengsel, al roerend in de pan. De soep mag niet meer koken, anders zou het ei kunnen gaan stollen
- Proef en maak de avgolemolo op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi met de groene kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten