dinsdag 1 oktober 2013

Avgolemono me Kukia - Janneke Vreugdenhil

Griekse ei-citroensoep met tuinbonen



















IngrediĆ«nten (3-4 personen)

  • Boter
  • 1 grote prei, gesneden in ringetjes
  • 2 stengels selderij, in blokjes
  • 2 middelgrote wortel, in blokjes
  • 1 bosje verse dille
  • Sap & rasp van 1 citroen
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 100 gram langkorrelrijst
  • 300 gram jonge tuinbonen
  • 2 eieren geklopt
  • Hand verse basilicum & peterselie, fijngesneden
Bereiding

  1. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin rustig de prei, selderij en wortel tot de groente vrij zacht is
  2. Doe er de dille en citroenrasp bij. Giet er na een minuut de bouillon op en breng aan de kook
  3. Voeg de rijst en tuinbonen toe en laat zo'n 15 minuten sudderen (tot de rijst gaar is)
  4. Klop de eieren met het citroensap. Schep een lepel bouillon bij de eieren en roer door
  5. Neem de soep van het vuur en giet het ei-bouillonmengsel, al roerend in de pan. De soep mag niet meer koken, anders zou het ei kunnen gaan stollen
  6. Proef en maak de avgolemolo op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi met de groene kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten