dinsdag 1 oktober 2013

Einde-van-de-zomer-soep - Janneke Vreugdenhil


Tomaten vijgen soep
Ingredienten (4 personen)
  • 6 el olijfolie
  • 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2,5 theelepel komijnzaadjes, licht geroosterd
  • 1 blik (400g) gepelde tomaten
  • 100 gram gedroogde vijgen, in stukjes
  • 1 kilo rijpe tomaten, in stukken
  • 5/6 rijpe vijgen, in kleine blokjes
Bereiding
  1. Verhit de olie in een soeppan op matig vuur. Voeg de ui en paprika toe en laat zachtjes 15 tot 20 minuten stoven, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn.
  2. Voeg de knoflook toe en fruit mee tot deze goudbruin is
  3. Voeg tweederde van de komijn toe en fruit nog 1 minuut
  4. Doe de gepelde tomaten en de gehakte gedroogde vijgen erbij en laat het geheel zachtjes 50 tot 60 minuten stoven terwijl je af en toe roert
  5. Voeg als het mengsel rijk en geconcentreerd is de verse tomaten toe en zet het vuur iets hoger. Laat nog een kwartier stoven.
  6. Pureer alles glad met een staafmixer of in een blender en voeg zoveel water toe als nodig is voor een dikvloeibare soep.
  7. Maak op smaak met zout, versgemalen peper en zo nodig een snuf suiker.
  8. Roer de helft van de in blokjes gesneden verse vijgen door de soep en gebruik de rest om elke kom soep mee te garneren, samen met een snuf komijn en een straaltje extra vergine olijfolie. 
Met een stuk brood met geitenkaas en een salade een heerlijke maaltijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten