dinsdag 1 oktober 2013

Groene Pasta - Dagelijkse kost

Pasta met groene groenten & salsa verde

Ingredienten (2 personen)
Salsa verde
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 gram platte peterselie
  • 100 gram basilicum
  • 250 ml olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 3 zure augurken
Pasta met groenten
  • 200 gram pasta 'orecchiette'
  • 250 gram snijbonen, in stukjes van 1/2 cm
  • 1 courgette in reepjes
  • 100 gram doperwten
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • Geroosterde pijnboompitten
  • verse rucola
  • 2 sjalotten
Bereiding
Salsa verde
  1. Doe peterselie, basilicum, kappertjes & augurken in de blender en voeg mosterd toe
  2. Giet de olijfolie en het citroensap erbij samen met wat peper en zout
  3. Meng alles tot een smeuïge salsa en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe
Pasta met groenten
  1. Stoof de sjalotten een paar minuten in olie
  2. Laat de snijbonen ongeveer 10 minuten mee stoven tot ze beetgaar zijn
  3. Laat de courgette & doperwten kort meestoven en roer regelmatig
  4. Voeg een scheutje water toe aan de groenten en plaats het deksel op de pan. Laat ca. 10 minuten stoven op laag vuur
  5. Kook de pasta ondertussen al dente
  6. Giet de pasta bij de mengeling van gestoofde groenten
  7. Kruid de pasta met peper & zout naar smaak
  8. Voeg de salsa verde toe & de rucola
  9. Bestrooi met snippers parmezaanse kaas en de pijnboompitten & serveer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten