Ingredienten (2 personen)
Salsa verde
- 2 koffielepels kappertjes
- 1 eetlepel mosterd
- 100 gram platte peterselie
- 100 gram basilicum
- 250 ml olijfolie
- 1/2 citroen
- 3 zure augurken
- 200 gram pasta 'orecchiette'
- 250 gram snijbonen, in stukjes van 1/2 cm
- 1 courgette in reepjes
- 100 gram doperwten
- 100 gram parmezaanse kaas
- Geroosterde pijnboompitten
- verse rucola
- 2 sjalotten
Bereiding
Salsa verde
- Doe peterselie, basilicum, kappertjes & augurken in de blender en voeg mosterd toe
- Giet de olijfolie en het citroensap erbij samen met wat peper en zout
- Meng alles tot een smeuïge salsa en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe
Pasta met groenten
- Stoof de sjalotten een paar minuten in olie
- Laat de snijbonen ongeveer 10 minuten mee stoven tot ze beetgaar zijn
- Laat de courgette & doperwten kort meestoven en roer regelmatig
- Voeg een scheutje water toe aan de groenten en plaats het deksel op de pan. Laat ca. 10 minuten stoven op laag vuur
- Kook de pasta ondertussen al dente
- Giet de pasta bij de mengeling van gestoofde groenten
- Kruid de pasta met peper & zout naar smaak
- Voeg de salsa verde toe & de rucola
- Bestrooi met snippers parmezaanse kaas en de pijnboompitten & serveer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten