Ingredienten stoofpot (2 personen)
- 250 g kikkererwten
- Gele paprika
- 4 wortels
- 2 stengels selderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode peper
- 200 g kerstomaten
- 40 g geconcentreerde tomatenpuree
- 1/2 eetlepel oregano
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 2 sneetjes bruin brood
- 1/2 liter groente boullion
Ingrediƫnten pesto
- 30 g basilicum
- 30 g pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 40 gram parmezaan
- 1/4 citroen
Bereiding
- Pel de uien, snij ze eerst middendoor en vervolgens in kleine stukjes.
- Zet een ruime stoofpot op zacht vuur. Doe er een scheut olijfolie in en verwarm
- Stoof de stukjes ui enkele minuten in olie. Roer tussendoor even. Voeg de knoflook en de peper toe
- Schil de wortelen en snij er de topjes en de kontjes af. Snijd ze in blokjes en stoof ze mee met de uien
- Schil de paprika met een dunschiller. Snij de groente in kwarten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Gooi ze in de pot
- Spoel de selderijstengels en snij ze in kleine stukjes. Doe bij de rest van de groenten en roer.
- Zeef de kikkererwten en spoel ze kort onder stromende water. Voeg ze toe aan de groenten in de stoofpot
- Doe de tomatenpuree in de pot en roer.
- Strooi de oregano over het gerecht
- Voeg de tomaatjes toe
- Giet de warme groenteboullion in de pot
- Snijd het bruine brood is stukjes en voeg ook toe.
- Voeg de laurier en verse tijm toe en kruid met zout en peper
- Laat het gerecht zo'n 30 minuten pruttelen op een zacht vuur & bereid intussen de pesto
- Proef vooraf en breng eventueel nog op smaak met zout & peper
- Serveer het gerecht in diepe borden met over de stoofpot de pesto
Link naar het recept (+filmpje) op 1 vandaag 'Dagelijkse kost':
Geen opmerkingen:
Een reactie posten