maandag 21 oktober 2013

Groentestoofpot met kikkererwten 'Dagelijkse kost'

Groentestoofpot met kikkererwten en pesto

Ingredienten stoofpot (2 personen)
  • 250 g kikkererwten
  • Gele paprika
  • 4 wortels
  • 2 stengels selderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 200 g kerstomaten
  • 40 g geconcentreerde tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 1/2 liter groente boullion
Ingrediƫnten pesto
  • 30 g basilicum
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram parmezaan
  • 1/4 citroen
Bereiding
  1. Pel de uien, snij ze eerst middendoor en vervolgens in kleine stukjes.
  2. Zet een ruime stoofpot op zacht vuur. Doe er een scheut olijfolie in en verwarm
  3. Stoof de stukjes ui enkele minuten in olie. Roer tussendoor even. Voeg de knoflook en de peper toe
  4. Schil de wortelen en snij er de topjes en de kontjes af. Snijd ze in blokjes en stoof ze mee met de uien
  5. Schil de paprika met een dunschiller. Snij de groente in kwarten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Gooi ze in de pot
  6. Spoel de selderijstengels en snij ze in kleine stukjes. Doe bij de rest van de groenten en roer.
  7. Zeef de kikkererwten en spoel ze kort onder stromende water. Voeg ze toe aan de groenten in de stoofpot
  8. Doe de tomatenpuree in de pot en roer. 
  9. Strooi de oregano over het gerecht
  10. Voeg de tomaatjes toe
  11. Giet de warme groenteboullion in de pot
  12. Snijd het bruine brood is stukjes en voeg ook toe.
  13. Voeg de laurier en verse tijm toe en kruid met zout en peper
  14. Laat het gerecht zo'n 30 minuten pruttelen op een zacht vuur & bereid intussen de pesto
  15. Proef vooraf en breng eventueel nog op smaak met zout & peper
  16. Serveer het gerecht in diepe borden met over de stoofpot de pesto
Link naar het recept (+filmpje) op 1 vandaag 'Dagelijkse kost': 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten